GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1Mekkora felbontású képből ajánlott vászonképet készíttetni?
Általánosságban elmondható, hogy a lehető legnagyobb felbontású képeket várjuk, okostelefon és fényképezőgép esetében a felbontást célszerű a legnagyobbra állítani. Okostelefonnal készült képek esetében ha lehet az eredetit küldjed, ne a Facebookra és egyéb közösségi oldalakra feltöltött csökkentett felbontású és tömörített képet. Például a legkisebb 20x30cm-es vászonkép esetében ajánlott az 1200x1600 pixeles, egy 50x70-es vászonfotóhoz célszerű 2448×3264 pixeles felbontás.
2Mi történik az elküldött képpel a vászonkép elkészítését követően?
A munkatársainknak továbbított fotókat és egyéb képanyagokat bizalmasan kezeljünk, kizárólag a megrendelés teljesítéséhez használjuk fel. Amennyiben referenciaképként felhasználnánk weboldalunkon vagy közösségi oldalainkon, azt csak és kizárólag a megrendelő beleegyezésével tesszük. A hozzánk beérkezett képeket a termék átvételét követően a weboldalunkat kiszolgáló szerverről és a honlaphoz kapcsolódó felhőalapú tárhelyről 30 naptári napon belül töröljük.
3Milyen vakrámára kerül rögzítése a vászonfotó?
A vakráma kifejezés valójában nem is a megfelelő az általunk készített vászonképek esetében, bár ugyanúgy nem látható, az illesztés 8 darab ékkel történik, tehát ékrámát alkalmazunk. Ennek az előnye a hagyományos fix rögzítésű vakrámával szemben, hogy utólag is után feszíthető a vászon, amennyiben szükséges. A fából készült keret 4cm széles és 2cm mély, tehát a falra helyezve 2 centimétert áll el a faltól.
4Minden esetben veszít a képem a tartalmából ha vakrámára feszítik rá?
Nem feltétlen. A kép témájától és tájolásától függően többféle megoldást alkalmazunk. Ha fotó engedi, a vászonkép oldalsó részeit a vakráma felületére egyszerűen ráhajtjuk, ellenkező esetben a kép oldalára plusz tartalom kerül, ami illeszkedik a fotóhoz. Tehát az elkészült vakrámára feszített vászonkép oldalról látható felületei nem maradnak üresen, és illeszkednek az eredeti képhez.
5Ha az elküldött kép minősége nem megfelelő akkor is elkészül a vászonkép?
Ha a rendeléskor leadott vagy elküldött kép felbontása vagy pixelsűrűsége (DPI) nem megfelelő a kiválasztott vászonkép mérethez, kollégáink jelzik és új képet kérnek. Mindezt azért, hogy kisebb távolságból is megfelelő látványt nyújtson az elkészült vászonkép. Ha a hozzánk eljuttatott képen kisebb szín- vagy fehéregyensúly, és egyéb korrigálható hibákat vélünk felfedezni, tapasztalt kollégáink díjmentesen elvégzik a szükséges korrekciókat, hogy a végeredmény a lehető legjobb minőségű legyen.
6Maximum mekkora méretű vászonképet rendelhetek?
Az általunk használt professzionális nyomtató 150 cm széles nyomatot tud készíteni, így a vakrámára történő biztonságos hajtást rászámolva maximum 140 cm-es szélességű vászonképek elkészítését tudjuk vállalni. A kép hosszának bár nem szab határt a készülék, a 4x2cm-es vakrámát alkalmazva biztos tartást 200x140 cm-es maximális méret mellett tudjuk garantálni.
7Mikorra készülnek el, és hogyan vehetem át a megrendelt vászonképeket?
A vászonképek elkészítési ideje átlagosan 2 munkanap. Ezt követően a képek átvehetők személyesen a Debrecen, Simonffy u. 1/A alatt található Belvárosi fotószaküzletünkben, vagy kiszállítás esetén átadásra kerülnek a futárszolgálat részére. Utóbbi esetben várhatóan a következő munkanapon a szállítási címre érkezik a csomag.
8Mennyire tartósak a vászonképek?
Köszönhetően a magas minőségű festékanyagoknak és a professzionális nyomtatónak az általunk készített vászonképek hosszú évekig semmit nem veszítenek fényükből, illetve színükből. A több mint 20 éve általunk készített vászonfotók és vakrámára feszített vászonképek még ma is ugyanazt az vizuális élményt képesek nyújtani, mint új korukban.
Nem talált választ kérdéseire? Vegye fel a kapcsolatot a szakértőinkkel!

Hívja a +36 52 555-100 telefonszámot!